Over Lion

Lion van Vianen, ‘s-Hertogenbosch, is Integraal Coach en leidinggevende. Naast haar werk als leidinggevende in het bedrijfsleven, houdt zij zich bezig met coaching van particulieren en coachopdrachten vanuit organisaties. Ooit opgeleid in analytische chemie, met al vroeg haar belangstelling naar wat er zoal beweegt in mensen, wat hen drijft. Zij volgde psychologie (sociale wetenschappen Open Universiteit), 6 jaar school voor Zijnsorientatie en 2,5 jaar Opleiding Integrale Coaching van Synnervate.
Tevens was zij 3 jaar co-trainer aan de school voor Integrale Coaching van Synnervate.

In haar werk als coach en trainer wordt zij gedreven door een grote nieuwsgierigheid naar het leven en wat ons als mens drijft en wat er in ons leeft. Als kind al had zij het verlangen om te ontdekken, spelen en vrij bewegen in contact met anderen. Het voedde haar nieuwsgierigheid naar het leven, en wat er dieper leeft in haarzelf en de ander. Deze nieuwsgierigheid neemt zij mee in haar werk als coach. Graag onderzoekt zij met de coachee wat er leeft, en nodigt uit om te onderzoeken op de rand van het onbekende. Kijken naar wat het leven laat zien wat zich wil ontvouwen, zonder eraan of ertussen te zitten. “Ik word er zo blij van als er beweging is, ook als de beweging klein is. En als er geen beweging is, om daar dan liefdevol bij te blijven”

Ervaringen coachklanten

Lion leerde me (weer) beter naar mijn gevoel en verlangens te luisteren. Ik ben geneigd te rationaliseren, om te denken dat ik alles maar uít kan denken. Maar soms blijf ik hangen in gedachtecirkeltjes of het bewandelen van uitgesleten paden.
Door náást me te gaan staan en samen op onderzoek uit te gaan (meditatieoefeningen, bevragen, visualiseren) helpt ze me een meer inclusief beeld te schetsen, waarin voor alles oog is en alles er zijn mag. Inmiddels herken ik mijn patronen eerder. Ik probeer dan af te stemmen op mijn gevoel en gedachten, vaak lukt het me beter te koersen.

Beeldend Kunstenaar

Het intake gesprek met Lion was heel constructief. Ze had een open oor voor onze problemen en het gesprek verliep; rustig, kalm, constructief en was integer. Wij hebben veel vertrouwen in haar voorgestelde aanpak gericht op een goede communicatie en het onderkennen en afstemmen van elkaars gezamenlijke belangen waarbij de pijn uit het verleden er mag zijn.

Ouders van volwassen kinderen

Ik ken Lion als iemand met een sprankelende en warme persoonlijkheid die in haar deskundige coaching een fijne balans heeft tussen bevragen en warm confronteren. Zij nodigt uit tot het zoeken naar, en het opnieuw verbinden met delen van onszelf die zoek zijn geraakt, verborgen of (nog) niet geïntegreerd. Zij creëert een bedding waarin deze ontdekkingstocht naar ons diepste zelf op een veilige route kan rekenen.

Collega Coach en trainer

Contactgegevens